نگهداری صحیح از خودرو، راز افزایش عمر مفید آن و کاهش هزینههای نگهداری است. با بیتوجهی به عادات روزمره اشتباه، ممکن است خودرو شما سریعتر از آنچه تصور میکنید دچار آسیب شود و شما را مجبور به پرداخت هزینههای سنگین تعمیر کند. در این مقاله به 15 عادت اشتباه میپردازیم که میتواند منجر به فرسودگی و نابودی خودرو شود و راهکارهایی برای جلوگیری از آنها با شما به اشتراک میگذاریم.
1. رانندگی با چراغ هشدار روغن روشن
چراغ هشدار روغن موتور یکی از جدیترین اخطارهای خودرو است. اگر این چراغ روشن شد، بلافاصله خودرو را متوقف کرده و موتور را خاموش کنید. سطح روغن را بررسی کرده و در صورت لزوم، روغن اضافه کنید. در صورتی که مشکل ادامه داشت، به یک مکانیک مراجعه کنید. نادیده گرفتن این چراغ میتواند به آسیبهای جبرانناپذیر به موتور منجر شود.

2. بی توجهی به اتمام سوخت
تمام شدن بنزین یا گازوییل میتواند رسوبات و آلودگیهای ته باک را وارد سیستم سوخترسانی کند. این امر ممکن است علاوه بر کثیف شدن فیلتر سوخت، باعث آسیب به پمپ بنزین و سایر قطعات شود. همیشه قبل از کاهش بیش از حد سوخت، باک را پر کنید.

3. استفاده مداوم از چادر خودرو
اگرچه استفاده پاره وقت از چادر خودرو مفید است، اما استفاده طولانیمدت میتواند باعث تجمع رطوبت زیر چادر و در نهایت، پوسیدگی و زنگزدگی بدنه خودرو شود. چادر را در محیطهای خشک و در شرایط خاص استفاده کنید.
4. استفاده از سوخت نامناسب
هیچگاه سوخت اشتباه (مانند بنزین در خودروی دیزلی یا بالعکس) در خودرو استفاده نکنید. این کار میتواند آسیبهای جدی و پرهزینه به سیستم سوخترسانی وارد کند و عملکرد خودرو را مختل سازد.
5. نادیده گرفتن سرویسهای دورهای
سرویسهای دورهای مانند تعویض روغن، تسمه تایم، و فیلترها برای حفظ عملکرد خودرو ضروری هستند. با رعایت زمانبندیهای مشخصشده در دفترچه راهنمای خودرو، میتوانید از خرابیهای جدی جلوگیری کنید.

6. نادیده گرفتن نشتیها
قسمت زیرین خودرو را مرتب بررسی کنید تا از نداشتن نشتی اطمینان حاصل کنید. نشتی روغن موتور، مایع خنککننده یا روغن ترمز از جمله مشکلات رایج هستند که نباید به تأخیر انداخته شوند، زیرا ممکن است باعث خرابی جدی شوند.
7. فشار مداوم روی پدال کلاچ
در خودروهای دندهای، نگه داشتن پای خود روی پدال کلاچ حتی در حد فشار کم، میتواند به افزایش استهلاک کلاچ منجر شود. تنها زمانی که قصد تعویض دنده دارید از پدال کلاچ استفاده کنید.
8. خاموش ماندن طولانیمدت خودرو
خودروهایی که برای مدت طولانی استفاده نمیشوند، بیشتر در معرض مشکلاتی مانند خرابی لاستیکها، نشتی روغن و کاهش عملکرد باتری قرار میگیرند. حداقل هر چند هفته یکبار خودرو را روشن کرده و مسافتی کوتاه با آن حرکت کنید.
9. یدککشی بیش از ظرفیت خودرو
یدککشی فراتر از ظرفیت مجاز خودرو باعث آسیب به موتور، گیربکس، سیستم تعلیق و حتی شاسی خودرو میشود. قبل از یدککشی، از حداکثر ظرفیت مجاز خودرو مطمئن شوید.
10. استفاده از روغن نامناسب
همواره از روغن موتوری استفاده کنید که با مشخصات ذکرشده در دفترچه راهنمای خودرو مطابقت داشته باشد. استفاده از روغن نامناسب میتواند باعث کاهش کارایی و فرسودگی موتور شود.

11. پر کردن سیستم خنککننده با آب خالص
هرگز به جای مایع خنککننده، از آب خالص استفاده نکنید. آب ممکن است در زمستان یخ بزند و باعث زنگزدگی قطعات شود. از مایع خنککننده توصیهشده توسط سازنده استفاده کنید.
12. باز گذاشتن پنجرهها هنگام باران
در زمان بارش باران یا طوفان، باز ماندن پنجرهها یا سانروف میتواند باعث نفوذ آب به داخل خودرو و آسیب به قطعات داخلی و سیستمهای الکترونیکی شود.
13. رانندگی با موتور داغ
اگر موتور بیش از حد گرم شد، بلافاصله خودرو را متوقف کنید. ادامه رانندگی در این حالت ممکن است به آسیب جدی به موتور منجر شود. به جای ادامه دادن، مشکل را شناسایی و رفع کنید.
14. رانندگی در آبهای عمیق
رانندگی در آبهای عمیق میتواند باعث ورود آب به سیستم موتور و خرابی جدی شود. خودروهای شهری برای این شرایط طراحی نشدهاند و بهتر است از چنین مناطقی عبور نکنید.
15. خاموش کردن موتور در سرعت بالا
خاموش کردن ناگهانی موتور در حین حرکت میتواند باعث آسیب به اجزای مختلف خودرو از جمله سیستم توربوشارژر شود. همواره موتور را در حالت مناسب خاموش کنید.